09 AprVermon rata

Suomen raviurheilun keskipiste on kiistämättä Espoon Leppävaarassa sijaitseva legendaarinen Vermon ravirata.

Jo vuodesta 1977 Vermossa on pidetty Suomen merkittävimpiä ravikilpailuja. Esimerkiksi kansainväliset Finlandia-Ajot on järjestetty Vermossa vuosittain jo vuodesta 1980 saakka, ja ne ovat radan suurin vuosittainen ravitapahtuma. Joka syksy Vermossa myös ajetaan Suomen suurin nelivuotiaiden lämminveriravureiden ikäluokkakilpailu, Suuri Suomalainen Derby. Palkintona jälkimmäisessä on omistajille jaossa 221 000 euroa ja sen lisäksi Vermo jakaa kasvattajille 22 100 euroa. Finlandia-Ajojen palkinnot ovat vielä suuremmat: pelkästään lähdön voittaja saa 110 000 euroa ja kokonaisuudessaan päivän aikana jaetaan palkintoja 500 000 euron edestä.

Vermon kaviouran pituus on 1000 metriä. Katsomossa on paikkoja yleisölle noin 2000. Alueelta löytyy useita erityylisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa samanhenkiset hevosharrastajat voivat kokoontua katsomaan raveja. Ravit myös yleensä televisioidaan.

Vuoden 2015 aikana Vermossa ravataan peräti 68 kertaa. Keskiviikkoisin on ohjelmassa Toto65-ravit, seitsemänä perjantaina Lounasravit ja samoin seitsemänä lauantaina ajetaan Toto76-ravit.

Vermon raviradalla on monenlaista toimintaa aktiivisille raviharrastajille. Esimerkiksi Vermon Ravinaiset ry:n toiminta-ajatuksena on edistää hevoskasvatusta ja tehdä raviurheilusta tunnettua suurelle yleisölle sekä myös yhdistää pääkaupunkiseudun ravinaisia. Yhdistys toimii läheisessä yhteistyössä Vermon ravinuorten kanssa, joka puolestaan järjestää toimintaa raviurheilusta ja hevosista innostuneille nuorille.

Raviharrastus voi Suomessa hyvin, ja Vermon ravirata tulee varmasti pitämään asemansa Suomen ykköspaikkana raviurheilun keskuudessa. Vuoden suurimmat ravitapahtumat vetävät jatkossakin Vermon täyteen innokkaita hevosharrastajia!