06 MayChurchill Downs, Louisville

Kentuckyssa, Yhdysvalloissa on vahva ravihistoria. Jo vuonna 1789 Kentuckyyn perustettiin ensimmäinen ravirata, mutta silti vasta vuonna 1875 alkoi varsinainen raviharrastus saada jalansijaa alueella, kun Churchill Downsin ravirata avattiin Louisvilleen.

Churchill Downs on legendaarinen ravirata, jossa järjestetään muun muassa kuuluisat Kentucky Derby ja Kentucky Oaks -ravikilpailut, jotka molemmat kuuluvat eittämättä Yhdysvaltojen merkittävimpien vuotuisten hevostapahtumien joukkoon.

Kentucky Derby järjestetään joka toukokuu Churchill Downsin radalla. Laukkakilpailu on tarkoitettu 3-vuotiaille hevosille, ja yleisöä kokoontuu paikalle vuosittain yli 150 000 henkeä. Tapahtuma televisioidaan ja miljoonat kerääntyvätkin seuraamaan laukkaa kotonaan vastaanottimien äärelle. Yhdysvalloissa tapahtuma tunnetaan lempinimellä ”Urheilun kaksi jännittävintä minuuttia”. Tapahtuma on myös tunnettu upeista ruusuköynnöksistä, joilla voittajahevonen perinteisesti koristellaan. Ruusu onkin Kentucky Derbyn symboli ja virallinen kukka.

Viikkoa ennen Kentucky Derbyä radalla pidetään Kentucky Oaksin kilpailut, ja voittajalle on luvassa 600 000 dollaria. Noin 100 000 katsojaa tulee vuosittain katsomaan Kentucky Oaksia paikan päälle. Kentucky Oaks on Derbyn ohella vanhin Yhdysvalloissa yhtäjaksoisesti järjestetty hevoskilpailu, ja se on kaiken lisäksi aina järjestetty samassa paikassa, Churchill Downsissa.

Churchill Downsista löytyy istumapaikat 52 000 hevosurheilun ystävälle sekä lisäksi runsaasti seisomapaikkoja. Alueella järjestetään kilpailujen ulkopuolella turistikierroksia ja sieltä löytyy myös Kentucky Derby Museo. Radan merkitys ympäröivälle alueelle on siis suuri sekä taloudellisesti että tunnettavuuden kannalta.