Kissa – itsenäinen lemmikki

Jos mielessä on lemmikin ottaminen ja toiveissa on mukava seuralainen, jonka kanssa on mukava puuhailla kaikenlaista, ota koira. Koska kissasi joko on seurallinen ja tykkää leikkiä, tai sitten se voi olla täysin päin vastainen kissa Karvinen, jonka ainoat huvit ovat nukkuminen ja syöminen, mielellään vielä tässä järjestyksessä.

Kissoissa on vanhat perinteet ja etenkin Kleopatra, Egypti kuningatar yhdistetään kissoihin ja muinaisessa Egyptissä kissat olivat niin pyhiä eläimiä, että niiden tappamisesta sai itse kuolemantuomion.

Kissalla sanotaan olevan yhdeksän henkeä ja kyky nähdä pimeässä. Niistä hengistä niin tiedä, mutta kissan silmän pinnalla on valoa heijastava alue, joka mahdollistaa pimeässä suunnistamisen paremmin. Kuulokin sillä on parempi kuin koiralla ja havuaistissa se päihittää ihmisen neljätoistakertaisesti.

Kissa ei ole myöskään pelkkä lemmikki, vaan lihansyöjänä siitä on suuri apu karkottaessa hiiripopulaatiota esim. maatiloilla. Tosin, kissat eivät välttämättä syö saalistamiaan eläimiä, vaan voivat aivan yhtä hyvin jättää sen kotitalon rappusille lahjukseksi tai tuoda vaikka emännän tyynyn päällekin. Ihan vain ilahduttaakseen omistajaansa.

Kissojen luonne on paljon itsenäisempi kuin koirien ja se tekee niistä myös paljon itsepäisempiä. Vaikka ne oppivat sisäsiisteiksi helposti, saattavat ne osoittaa mieltään muutoksia kohtaa pissaamalla väärään paikkaan eikä ne aina jaksa välittää vaikka niitä kutsuttaisiin millä nimellä ääni käheänä. Kissat eivät välitä siitä, saako säärtäsi pitkin teroittaa kynsiä tai onko kukkaruukkujen paikka varmasti ikkunalaudalla. Se kyllä tietää yleensä mitä sen pitäisi tehdä, mutta ei vain välitä. Kissa pärjää myös paremmin yksin kotona kuin koira, kunhan ruokaa ja juomaa on tarjolla. Mutta älä tarjoa kissallesi juomaksi vain maitoa, monet kissat voivat olla laktoosi-intolerantteja.