27 AprLemmikkinä kani

Pienen söpön lemmikkikanin ottaminen voi olla houkuttelevaa, mutta ennen kuin kanin ottaa lemmikiksi, tulisi jokaisen etsiä runsaasti pohjatietoa ja miettiä tarkoin, onko valmis juuri tämänlaisen lemmikin hoitoon.

Kanirotuja on kymmeniä ja jokaisella rodulla on omat ominaispiirteensä niin koon kuin luonteenkin suhteen. Rotua valitessa onkin mietittävä, onko valmis esimerkiksi pitämään huolta pitkäkarvaisen kanin turkista tai onko asunnossa tilaa isomman kanin vaatimalle häkille. Mikäli haluaa alkaa harrastaa näyttelyjä, on muistettava, että vain puhdasrotuisen kanin voi viedä ulkomuotonäyttelyyn. Yleisesti ottaen kanit ovat kuitenkin melko helppoja lemmikkejä.

Kani tarvitsee loppujen lopuksi melko vähän tarvikkeita. Sillä tulee olla häkki tai joku muu oma paikka, missä se saa olla rauhassa. Häkissä tulisi olla oma pieni pesäkolo kanille, koska luontaisesti kani kokee olonsa turvalliseksi koloissa ja luolissa. On tärkeää muistaa, että kanin pitää päästä säännöllisesti pois häkistä liikkumaan, eli sekin pitää ottaa huomioon, kun on hankkimassa kania. Kani tarvitsee häkkiinsä myös juomapullon ja ruokakupin sekä vessatarvikkeet. Mikäli on tarkoitus ulkoiluttaa kania, tulee hankkia valjaat ja myös jonkinlainen kuljetuslaatikko.

Kani tarvitsee hyvää ja monipuolista ruokaa. Kuiva heinä riittää pitkälle, mutta kanille pitää antaa myös tuoreruokaa. Sitä voi löytää pihalta, kuten vaikkapa apiloita. Vaihtoehtoisesti kanille voi antaa myös viljaa tai erilaisia valmiita täysrehuvalmisteita. Tunnetusti myös porkkanat sekä omenat maistuvat kaneille.

Kani on ihana ja suloinen lemmikki, jonka kanssa lapsetkin voivat ohjatusti harjoitella rauhallista ja hyvää eläintenkäsittelytaitoa!