20 AprMeydan, Dubai

Dubaista löytyy yksi maailman hienoimmista ja uusimmista megaluokan hevosurheiluradoista, Meydan Racecourse. Se avasi ovensa maaliskuussa 2010 ja tänä päivänä se vetää sisäänsä kerrallaan yli 60 000 hevosurheilun ystävää seuraamaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurimpia ravitapahtumia.

Meydanin raviradalla järjestetään vuosittain useita merkittäviä ja rahakkaita tapahtumia. Winter Racing Challengen ja Dubai International Racing Carnivalin lisäksi Meydanilla järjestetään maailman kallein hevostapahtuma, Dubai World Cup, jossa palkintona on jaossa peräti 30 miljoonaa dollaria. Meydanin raveissa on kuusi kilpailua iltaa kohti, paitsi Dubai World Cupissa on seitsemän lähtöä.

Meydanin raviradalla järjestetään paljon muutakin ohjelmaa kisojen ulkopuolella. Siellä on ollut konferensseja ja bisnestapahtumia, mutta myös konsertteja. Esimerkiksi Lady Gaga ja Kylie Minogue ovat esiintyneet Meydanissa.

Meydan on itse asiassa paljon muutakin kuin pelkkä ravirata. Radan ympärille on kasvanut kokonainen kaupunginosa, jossa on kaikkea mahdollista sairaaloista ja kouluista aina matkailupalveluihin ja bisneskeskittymiin sekä tietysti asuinrakennuksiin. Koko alue on kooltaan 1900 hehtaaria, josta raviradan osuus on 620 hehtaaria. Alue kehittyy edelleen, ja suunnitteilla on muun muassa hevoskilpailuihin erikoistunut museo ja galleria.

Dubain houkuttelemat matkailijamäärät ovat kasvaneet huimasti viime vuosina, ja Meydan on ollut omalta osaltaan yksi vetotekijä. Sen erinomainen sijainti Dubain keskustassa vetää kiinnostuneita ihmisiä tutustumaan raviurheiluun ja muuhun raviradan tarjoamaan ohjelmaan. Raviurheilu voi Dubaissa hyvin.